Nyrenoverad sekelskiftesvåning, 4 rum, 121 m² – Vaxholm

Publicerad: 2013-10-03 | Namn: Tommy Carlberg | Pris: 3975000 kr | Län: Stockholm | Plats: Vaxholm | Telefon: 08-522 348 03

Nyrenoverad sekelskiftesvåning, 4 rum, 121 m² – Vaxholm Nyrenoverad sekelskiftesvåning, 4 rum, 121 m² – Vaxholm Nyrenoverad sekelskiftesvåning, 4 rum, 121 m² – Vaxholm Nyrenoverad sekelskiftesvåning, 4 rum, 121 m² – Vaxholm

Upplev en vacker och helt nyrenoverad sekelskiftesvåning med atmosfär, sjöutsikt och bryggdäck med strand. Totalrenoveringen och ombyggnationen av de gamla officersbostäderna vid vattnet från förra sekelskiftet är nu inne i det sista slutskedet. Hela området har utvecklats till en förstklassig och sjönära boendemiljö vid farleden och fjärden mellan Rindö och Värmdölandet. Här bor man i skärgårdsmiljö nära marina med möjlighet till båtplats, restauranger, förskola och skola endast 45 minuter från Stockholm. Bilfärjan till Rindö från Vaxholm eller från Stenslätten på Värmdö tar 5 minuter och går regelbundet året om, se tidtabell i beskrivningen.

Våningen om 121 m² på mittenplanet i stenhuset på Grenadjärsvägen 8 säljs totalrenoverad och i bästa tänkbara skick. Under sommaren 2013 har hela lägenheten renoverats varsamt med den äldre charmen bevarad i snickerier och golv. Samtliga ytskikt har renoverats, el och vvs har bytts ut, nytt kök har installerats och våtrummen är omgjorda från grunden. Den maskinella utrustningen är helt utbytt och i duschrummet har man den egna tvättstugan på bekvämt avstånd och utan kötider att passa.

Tack vare stora fönster i tre väderstreck blir hela lägenheten underbart ljus. Planlösningen passar såväl familjen med två barn som paret som önskar generösa ytor att utveckla vidare efter egna önskemål. Hallen vid entrén är väl tilltagen och möblerbar med plats för fler platsbyggda garderober om önskemål finns. Härifrån nås gästtoalett och duschrum med wc och tvättstuga. Köket är väl tilltaget med plats för både köksö och stort matbord. Låt pardörrarna till balkongen i söder stå öppna för bästa sjöutsikt och sjönära känsla. Från köket nås vardagsrummet direkt genom en passage med fina snickerier. I vardagsrummet har en braskamin installerats klar att elda i. Från hallen når man sovrummet där gamla köket låg och en passage med platsbyggd bokhylla och arbetsbänk vid fönstret. Intill finns en platsbyggd garderob före sovrummet längst in med fönster i två väderstreck.

Alternativ planlösning
Eftersom köket har flyttats från gårdssidan till sjösidan finns vatten- och avloppsstammar kvar vilket möjliggör ett eget hemma-SPA i ett nytt stort badrum med dubbeldusch, ångbastu, stort badkar och dubbla handfat, se alternativ planlösning i beskrivningen. Sovrummet mot sjösidan intill köket har fin vattenkontakt. Med en höj- och sänkbar säng mot väggen till vardagsrummet njuter man av utsikten morgon som kväll. Mot köksväggen finns plats för stor garderob. Mellan vardagsrummet och sovrummet mot sjösidan finns en klädkammare och en garderob. Väggarna är inte bärande vilket ger möjlighet att öppna upp för ett större vardagsrum med fönster i två väderstreck. Byggföretaget som renoverade lägenheten kan åta sig arbetet och har lämnat ett kostnadsförslag på ca 70 000 kronor för denna lösning och färdigställande av ytskikt och fortsättning av parketten i samma nivå som i vardagsrummet. Badrumslösningen enligt förslaget uppskattade de till ca 170 000 kronor.

Till lägenheten hör ett mycket stort vindsförråd om ca 20 m² golvyta, i källaren har man en egen vinkällare med fönster och säkerhetsdörr och ute på gårdsplan står ett stort äldre magasin och detta har man ett rymligt kallförråd på ca 9 m². Med andra ord blir flytten från den stora villan till lägenheten ett enklare beslut då det mesta får plats.

Från huset går en gång ner till vattnet och stigen längs stranden. Här finns ”grottorna” dvs de uteplatser som officerarna en gång skapade med murar och grindar som egna uteplatser vid vattnet. Här finns grill, bord och stolar. Öppna grinden kliv ner några trappsteg till sandstranden för ett dopp. Uteplatsen vid vattnet bjuder på underbar bryggkänsla och här fångar man solen till kvällen. Dessa uteplatser står nu på mark som ägs av Vaxholm stad och är tillgängliga för allmänheten lika mycket som för bostadsrättsinnehavaren.

Välkommen till Rindö!

Läs mer på Sjönära.se

Dela: Twitter | Facebook | Email

Anmäl denna annons

Kontakta annonsören

Warning: mysql_real_escape_string(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) in /storage/content/75/133275/letahem.se/public_html/wp-content/themes/letahem_1_0/functions.php on line 43 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /storage/content/75/133275/letahem.se/public_html/wp-content/themes/letahem_1_0/functions.php on line 43