8 rum, varav 5 sovrum – Vaxholm

Publicerad: 2013-10-03 | Namn: Tommy Carlberg | Pris: 7975000 kr | Län: Stockholm | Plats: Vaxholm | Telefon: 08-522 348 03

8 rum, varav 5 sovrum – Vaxholm 8 rum, varav 5 sovrum – Vaxholm 8 rum, varav 5 sovrum – Vaxholm 8 rum, varav 5 sovrum – Vaxholm

I Vaxholms stadskärna nära Norrhamnen och badberget ligger detta underbara hus från slutet av 1800-talet med magnifik utsikt över inloppet och Stegesund. Fastigheten bjuder på privat och fridfull gårdsmiljö med mysig rumskänsla innanför det höga staketet och grindarna. Här får man sin gröna oas med sol och skön skugga om vartannat bland syrener, äppelträd och klätterrosor.

Villan har med tiden vuxit och moderniserats med bibehållen charm och bevarad känsla från förra sekelskiftet. Här finns vackra golvtiljor och snickerier, spisar och kakelugn, glasveranda, rum i fil och glasade pardörrar i flertal. Här flödar ljuset från stora spröjsade fönster och skapar trivsel i husets alla delar.

Gårdsgrus och trädäck gör tomten lättskött med plana ytor för sittgrupper och uppdukat långbord. Med tillstånd för boendeparkering och lediga platser i kvarteret och utanför på Trädgårdsgatan löser man bekvämt parkeringen även om gården rymmer två bilar. På gården finns ett fristående kallförråd i vinkel för uppskattad förvaring. Intill, längs husgaveln, står familjens cyklar på rad i stället redo att ta med på en tur även om det mesta av Vaxholms utbud enklast nås till fots. Cykeln används gärna till badet vid Tenö eller strövområden på Bogesundslandet på andra sidan Pålsundsbron.

Fastigheten bjuder på möjligheter för såväl den stora familjen som den egna företagaren med möjlighet till egen entré via de gamla garagedörrarna. Planlösningen är mycket tilltalande med charm och lösningar som bara finns och kan upplevas här. Villan är som gjord för umgänge och stora kalas med matsal, vardagsrum och bibliotek med loungekänsla i fil med spröjsade pardörrar emellan om avskildhet önskas. Glasverandan ger ett härligt ljus och nås från både vardagsrum och kök. Matplatsen rymmer många gäster och när vädret och årstiden tillåter dukas gärna långbord på gården eller under taket på verandan.

På övre plan möts man av underbart ljus från höga fönster och glasdörrar till balkongen och den öppna lösningen till nock i tornrummet ger en härlig rymd. Tornet, som starkt bidrar till husets särpräglade exteriör, har plats för två-tre stolar vid litet bord och takterrassen utanför rymmer ett mindre sällskap upp till sex kuvert. Utsikten från terrassen och det höga läget är förstklassig mot farleden med alla båtar, Stegesund och takåsarna i staden. Här fångar man solen från morgon till kväll.

Läget är centralt i Vaxholms stadskärna. Här har man nära till allt utbud av restauranger, caféer och affärer på kort gångavstånd. Likaså till kommunens båtbryggor och morgondoppet vid Badberget eller badplatsen med klippor och liten strand på andra sidan Norrhamnen. Det är nära till förskola och skola och med tät busstrafik tar man sig enkelt vidare till Danderyd och Stockholm. Vaxholms unika miljö bjuder på vackra hus och härligt båtliv i historisk skärgårdsmiljö. Inte utan anledning benämns Vaxholm som ”porten till skärgården”. Varför inte ta starta arbetsdagen med frukost och morgontidning på någon av Waxholmsbolagets turer till Stockholm?

Trädgårdsgatan 8 bjuder på ett sjönära boende av hög klass i en historisk miljö som känns ända in i väggarna. Välkommen!

Läs mer på Sjönära.se

Dela: Twitter | Facebook | Email

Anmäl denna annons

Kontakta annonsören

Warning: mysql_real_escape_string(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) in /storage/content/75/133275/letahem.se/public_html/wp-content/themes/letahem_1_0/functions.php on line 43 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /storage/content/75/133275/letahem.se/public_html/wp-content/themes/letahem_1_0/functions.php on line 43