5 rum, varav 4-5 sovrum – Österåker

Publicerad: 2013-10-03 | Namn: Tommy Carlberg | Pris: 2875000 kr | Län: Stockholm | Plats: Österåker | Telefon: 08-522 348 03

5 rum, varav 4-5 sovrum – Österåker 5 rum, varav 4-5 sovrum – Österåker 5 rum, varav 4-5 sovrum – Österåker 5 rum, varav 4-5 sovrum – Österåker

Välkommen till ett mycket välskött radhus i barnkärt område i Österskär. Här bor man sjönära på kort gångavstånd till Österskärsskolan, båtbryggor i Tunafjärden, tåg från Tuna Gård station, badet i Sätterfjärden, Österskärs handel och havsbadet Solbrännan. Direkt via grinden nås Österskärs största grönområde med underbar och fridfull lekmiljö för barnen och uppskattad boulebana.

Läget är riktigt bra med två ogenerade uteplatser som fångar solen från morgon till sen kväll. På trädgårdssidan från stort trädäck med sol till tidig kväll. Huskropparnas förskjutning ger en trivsam rumskänsla i vinkel och samtidigt skydd från vind och insyn. På entrésidan njuter man av den sena kvällssolen från ett rymligt trädäck under tak. Tack vare spaljén med klätterväxt får man även här en ombonad känsla och insynsskydd från Tunavägen.

Radhusen i området uppfördes på 60-talet och är idag mycket populära med tidstypisk exteriör i tegel och vitmålade balkonger. Invändigt finns flera originalsnickerier och detaljer som teakluckor bevarade för bästa retrokänsla. Några fördelar på just Tunavägen 14 är dels det extra tonårs- eller gästrummet med egen entré som inreddes i det som tidigare var garage, dels huskropparnas förskjutning som ger mer fri utsikt från framsidan och mer insynsskydd på trädgårdssidan.

Planlösningen är flexibel och det finns de i området som har byggt takkupa på entrésidan för ett extra rum på övre plan där klädkammaren är. Ägarna till Tunavägen 14 har inrett ett förråd vid köket till ett praktiskt hemmakontor. Om fler sovrum önskas finns möjlighet att indela matrummet utanför köket. Gäst- och tonårsrummet är extra ljudisolerat då här tidigare var en musikstudio.

Den asfalterade uppfarten rymmer två bilar och innanför den vita grinden möter en synnerligen vacker och lättskött trädgård att vila ögonen på uteplatsen vid entrén. Det vita staketet och grinden omgärdar det privata och skyddar mot insyn.

Ägarna till radhuset har gjort en hel del förbättringar sedan köpet 2006 även om huset redan då var välhållet. Bland annat har duschrummet, som även har plats för ett badkar, totalrenoverats fackmässigt 2007 och yttertaket bytt 2009. Både vid köpet 2006 och 2013 har fuktmätning av golvbjälklaget utförts med tillfredsställande resultat. Torpargrunden består av ett betongbjälklag ca 1 m ovan mark. På betongbjälklaget är innergolvet uppreglat. Läs mer om ägarnas förbättringar i bifogad sammanställning i presentationen.

Österskär bjuder på trevliga promenadstråk med populära strandpromenaden på udden mot havsbadet Solbrännan där restaurangen med samma namn ligger. Det var de välbärgade stockholmarnas längtan till skärgården som vid 1900-talets början skapade området Österskär. Roslagsbanan med Österskär som ändstation anlades redan 1906. Med snabbtåget via Täby Centrum nås Stockholm på drygt 30 minuter och det går lika snabbt med bil. Här erbjuds en sjönära livsstil med bad- och båtliv på bekvämt avstånd till både stan och Arlanda.

Läs mer på Sjönära.se

Dela: Twitter | Facebook | Email

Anmäl denna annons

Kontakta annonsören

Warning: mysql_real_escape_string(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) in /storage/content/75/133275/letahem.se/public_html/wp-content/themes/letahem_1_0/functions.php on line 43 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /storage/content/75/133275/letahem.se/public_html/wp-content/themes/letahem_1_0/functions.php on line 43