1,5 planshus med 8 rum, varav 6 sovrum – Österåker

Publicerad: 2013-10-03 | Namn: Tom Kallstenius | Pris: 9750000 kr | Län: Stockholm | Plats: Österåker | Telefon: 08-522 348 02

1,5 planshus med 8 rum, varav 6 sovrum – Österåker 1,5 planshus med 8 rum, varav 6 sovrum – Österåker 1,5 planshus med 8 rum, varav 6 sovrum – Österåker 1,5 planshus med 8 rum, varav 6 sovrum – Österåker

En storslagen skärgårdsfastighet, en magnifik grosshandlarvilla i mycket gott skick. En ljuvlig parktomt med fruktträd och stiligt slingrande grusväg ner mot vattnet samt en hamnanläggning för bad- och båtälskaren med något för alla. Allt beläget på anrika Edö mitt i skärgården med reguljär Waxholmsbåt. En plats för många med aktivt båt- och fritidsintresse.

Hamnanläggningen är en väl skyddad plats med pir och bryggdäck som vågbrytare. Fyrarna välkomnar när man glider in med båten för att lägga till antingen mot bryggpiren eller längs med båthuset. Hamnbassängen är väl skyddad och har plats för många och stora båtar. Uppdragningsräls för motorbåtarna och båtlift finns i båthuset för egen vinterförvaring. Platsen omgärdas av klipphällar och sandstrand som är plana och barnvänliga.
Två gästhus erbjuder egen hushållning, eldstäder och vedbastu. Förrådsbyggnader finns för material och båtsaker. Båthuset inrymmer snickarverkstad och carport samt garage. Detta är en fantastisk plats och det är helt unikt att ha sin marina med boende och rekreation i ett. I fonden ligger den vackra villan, som på en oljemålning av en skärgårdskonstnär.

Man promenerar upp genom den gröna parken mot villan. En ståtlig byggnad från sent 1800-tal som genomgått en omfattande och övergripande renovering under 2000-talet. Två rejäla våningsplan med stora och rymliga rum. Många vackra eldningsbara kakelugnar och genomgående fina trägolv. Tre moderna och kaklade duschrum, en gäst-WC samt tvätt och tork finns. Öppet ljust kök med full maskinell utrustning och köksö mot sällskapsrummet med både kakelugn och öppen spis med insats. De båda glasverandorna är öppna mot sällskapsrummen och ger ett härligt ljusinsläpp på båda våningsplanen. Altanen i rakt söderläge blir den naturliga platsen de soliga dagarna. Många får plats i sex stora sovrum, två stora hallar med trapphus och gott om förvaring. Villan har både huvudentré samt en groventré, som nyttjas i vardagslivet. Hela byggnaden går i ljusa färger och ger ett ombonat och rejält intryck med bevarad känsla. Här kan man bo och njuta sommar som vinter.
Strax bakom ligger en maskinhall och ett förråd med plats för alla redskap som är bra att ha.

Fastigheten har nyttjanderätt på marken från villan ner till hamnanläggningen. Hamnplatsen är upplåten på servitut och byggnaderna inom området är fastighetstillbehör. Se bifogade handlingar.

Hela Edö finns att strosa runt på. Ön är cirka tre kilometer lång. Morgonpromenaden går oftast till Waxholmsbåtsbryggan för att hämta tidningen och posten, ibland tar man båten. Till Edö tar man sig reguljärt med Waxholmsbolaget. På nära avstånd har man fyra härliga skärgårdskrogar, Grinda, Svartsö, Ingmarsö och Finnhamn. Mataffär och bensin finns på Ingmarsö. Café och affär finns på Svartsö, båda öarna ligger intill. Läget mitt i skärgården är kanske det bästa, här är allt tillgängligt.

Läs mer på Sjönära.se

Dela: Twitter | Facebook | Email

Anmäl denna annons

Kontakta annonsören

Warning: mysql_real_escape_string(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) in /storage/content/75/133275/letahem.se/public_html/wp-content/themes/letahem_1_0/functions.php on line 43 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /storage/content/75/133275/letahem.se/public_html/wp-content/themes/letahem_1_0/functions.php on line 43