1,5 plans sekelskiftesbyggnad, 6 rum, varav 4 sovrum – Värmdö

Publicerad: 2013-10-03 | Namn: Tom Kallstenius | Pris: 12900000 kr | Län: Stockholm | Plats: Värmdö | Telefon: 08-522 348 02

1,5 plans sekelskiftesbyggnad, 6 rum, varav 4 sovrum – Värmdö 1,5 plans sekelskiftesbyggnad, 6 rum, varav 4 sovrum – Värmdö 1,5 plans sekelskiftesbyggnad, 6 rum, varav 4 sovrum – Värmdö 1,5 plans sekelskiftesbyggnad, 6 rum, varav 4 sovrum – Värmdö

Egen udde med en vacker sekelskiftesbyggnad i mycket gott skick och hög standard för ett kvalitativt nyttjande året om. Ett läge för livsnjutaren med närhet till både Vaxholm och Stockholm. Waxholmsbåten stannar precis nedanför fastigheten, smidigare kan man inte få det på en skärgårdsö. Att kunna sätta sig på båten och bara koppla av på väg till sitt fritidshus istället för att sitta i bilköer är verkligen avkopplande.

Från Grand Hotel åker du hit på dryga timman och du kan även hoppa på vid Nacka Strand, Hasseludden eller Gåshaga på Lidingö. När man passerat Vaxholm och Stegesund är det inte många minuter kvar innan det ljusgula och vackra skärgårdshuset visar upp sig på udden mot Lindalsundet. Villa Björknäs med tinnar och torn ligger fint inbäddat i grönskan från de månghundraåriga ekarna. Man välkomnas av det stora bryggdäcket och här infinner sig lugnet.

Fastighetens byggnader består av en villa, en bastu, ett gästhus, ett redskapsförråd, ett lusthus samt snickarhuset som skulle kunna bli ytterliggare ett gästhus.

En klassisk furstukvist välkomnar oss och i hallen ligger ett fint stengolv. På entréplanet finns ett stort och modernt kök, som är väl utrustat men med bibehållen charm. Den gamla vedspisen finns kvar och minner om fastighetens ursprung. Ett sovrum ligger intill det kaklade badrummet, som även inrymmer tvättstuga. Det stora vardagsrummet har en härlig veranda med en fantastisk utsikt över vattnet. Här finns även den öppna spisen som ger värme och gemyt kyliga kvällar. Oftast står de glasade pardörrarna öppna mot altanen och fjärden.

En vitmålad trappa leder upp till övervåningen. Hallen med tornhörnan sammanbinder alla tre sovrummen. Ett masterbedroom finns och är stort nog för att delas av om man skulle vilja. Här finns fina trägolv och en bedårande utsikt när man drar upp morgongardinerna. Ett ljust kalklat badrum med dubbla tvättställ, dusch, WC och kar på lejontassar finns och här klarar man av morgonbestyren. Villan har god maskinell utrustning av Miele och Husqvarna installerat 2010.

Huset har sedan 2000-talet genomgått en omfattande renovering. Golven slipades om, ny el drogs, huset målades, nytt vatten drogs in och ett badrum byggdes. Många gamla detaljer bevarades för att bidra till husets stora charm.

Bryggdäcket är generöst och rymmer både sittgrupp, vilstolar och stor grill. Här lever man hela dagarna. Lusthuset ligger intill och dit drar man sig gärna tillbaka lite senare på kvällen när kylan smyger sig på.

Utsikten är mer än spännande över Lindalsundets skådespel av båtar på behagligt avstånd. Att sitta på bryggan och meta abborre i kvällssolen är en lisa för själen. En morgonpaddling med kajaken mellan öar och skär är en bra start på dagen. På väg ner till vattnet finns en vedeldad bastu endast några steg från den svalkande Saltsjön.

Det finns gott om plats för både familj och vänner på Villa Björknäs. De ljuvliga platserna är många; skuggan under ekarna, lusthuset, den halvmåneformade grusplanen, den stenlagda uteplatsen under flaggstången eller ute på bryggan.

På fastigheten får man leva ogenerat och vill man se lite folk åker man in till Vaxholm på endast 15 minuter. Här finns ett stort utbud av shopping och restauranger. En liten förmiddagstur med snurrbåten genom vasskanalerna bakom Långholmen är ett populärt äventyr för barnen. Sjökrogarna på Grinda och Linanäs ligger 15 minuter bort. Vill man färdas med bil ligger Skäggaudd mitt emot på Värmdösidan, endast 2 minuters båtresa från Långholmen. Mycket finns på nära håll i vår fantastiska skärgård och Villa Björknäs ligger som spindeln i nätet.

Välkomna på visning!

Läs mer på Sjönära.se

Dela: Twitter | Facebook | Email

Anmäl denna annons

Kontakta annonsören

Warning: mysql_real_escape_string(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) in /storage/content/75/133275/letahem.se/public_html/wp-content/themes/letahem_1_0/functions.php on line 43 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /storage/content/75/133275/letahem.se/public_html/wp-content/themes/letahem_1_0/functions.php on line 43