1 planshus med 5 rum, varav 3-4 sovrum – Värmdö

Publicerad: 2013-10-03 | Namn: Robert Nordstrand | Pris: 17900000 kr | Län: Stockholm | Plats: Värmdö | Telefon: 08-522 348 08

1 planshus med 5 rum, varav 3-4 sovrum – Värmdö 1 planshus med 5 rum, varav 3-4 sovrum – Värmdö 1 planshus med 5 rum, varav 3-4 sovrum – Värmdö 1 planshus med 5 rum, varav 3-4 sovrum – Värmdö

Magnifikt sjöställe på klippudde på Granholmen vid Gråskärsfjärden mellan Sandhamn och Stavsnäs. Den karga skärgårdsnaturen som varvas med ljung och låg vegetation skvallrar om ytterskärgård och hit komman man enkelt med egen båt eller passbåt från Stavsnäs. Resan går över skyddat vatten utan att passera stora fjärdar.

Här befinner man sig med öppet hav i blickfånget och här skingrar sig molnen och lyser upp klippudden från sin uppgång söder om Sandhamn och nedgången över fastlandet. Vattnet är klart och tång och enstaka maneter ger all den känsla man önskar i ytterskärgården, men med stor tillgänglighet året runt.

För cirka 10 år sedan uppfördes byggnationen som består av hus i järnvitriol som smakfullt smälter in i det vackra skärgårdslandskapet.
Husen är designade och konstruerade för maximal havskontakt från alla rum. Altaner omger husen, 360 grader runt och alla rum har egen utgång. Husen har placerats, strategiskt, högt i framkant på tomten för att kunna njuta av horisontutsikt och tornet på Sandhamn i öster, kajakpaddlare på sin färd mot Långviksskär och Bullerön samt solens nedgång i väster.

Huvudbyggnad, gästhus, bod och sjöstuga med bastu tillsammans med hamnanläggningen, badstrand för de små och den svårslagna naturen lämnar inget mer att önska och har alla de positiva egenskaper som man söker.

Vid ankomst förtöjer man skyddat i en egen havsvik med motorbåtsdjup längst in och segelbåtsdjup vid inloppet. Bryggan omger berget mot ost, norr och väst och här är vattnet alltid stilla.

Udden omger bryggorna och längst ut ligger bastun som smälter in väl i naturen. Bastun är vedeldad och plats finns för minst åtta personer. Stora fönster bjuder på horisontutsikt mot öster. I bastun finns trinettkök och relax och den omges av altaner med dusch nedanför bryggan. Perfekt att springa ut för ett dopp i det blå kristallklara vattnet.

Längst in vid bryggan ligger gästhuset på cirka 50 m² med allt man behöver av bekvämligheter.
En altan omger huset och stora sällskapsytor finns tillsammans med kök i öppen planlösning. Två sovrum med egna utgångar och toalett med wc, handfat och dusch.

Vidare mot väster finns huvudbyggnaden på cirka 110 m². Altaner finns runt huset och det stora sällskapsrummet med ryggåstak och stora fönster erbjuder lite utöver det vanliga. Här njuter man av natur och hav på första parkett. Kök och sällskapsytor disponeras i öppen planlösning och har magisk utsikt och vattenkontakt. I huset finns tre toaletter. Den stora, helkaklade toaletten har dusch och tvättpelare. Tre sovrum finns i egen avdelning med gott om plats och egna utgångar. Längst mot väster finns en ateljé där man kan finna inspiration och få ro i själen.

Nedanför huvudbyggnaden finns en strand, perfekt för de små för bad eller för att ta några årtag med roddbåten. Utanför finns underbara solvarma klippor som ger känsla och atmosfär.

Läget i skärgården är kanske det bästa och allt man kan önska av sitt sjöställe finns här. Bara att flytta in och leva och må som bäst.
Sandhamn ligger rakt över fjärden och erbjuder segling, puls och mycket annat. Stavsnäs når man på mindre än 15 minuter i 30 knops fart och vägen går över lugnt vatten.

Välkommen till kanske skärgårdens bästa läge och ett sjöställe med allt man önskar. Helt enkelt världsklass!

Läs mer på Sjönära.se

Dela: Twitter | Facebook | Email

Anmäl denna annons

Kontakta annonsören

Warning: mysql_real_escape_string(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) in /storage/content/75/133275/letahem.se/public_html/wp-content/themes/letahem_1_0/functions.php on line 43 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /storage/content/75/133275/letahem.se/public_html/wp-content/themes/letahem_1_0/functions.php on line 43